Google Analytics

19 desember 2012

Julemysteriet: 4. dag av julenovenen

MARIA AV TEGNET: Gud ble menneske allerede ved unnfangelsen, det har Kirken alltid visst. På dette ikonet er Jesus avbildet inne i Jomfru Marias mage.

Intensiver din adventsforberedelse ved å bli med på å be en julenovene nå i de siste ni dagene før jul. Her er Pave Benedikts fjerde betraktning over julemysteriet.


En novene er en kjent bønneform i Den katolske kirke. Den eldste kirkelige novene man kjenner til i liturgihistorien er julenovenen.

Novenen til Jesusbarnet

Novenen til Jesusbarnet som du kan følge her på Sta. Sunniva-bloggen de siste ni dagene før jul er utformet av karmelittnonnene i klosteret Totus Tuus i Tromsø.

Her kan du lese mer om karmelittnonnenes novene til Jesusbarnet. Det er enkelt å få til! Bli med selv om du ikke fikk med deg starten! Novenen bes til og med 24. desember. Innbakt i Karmels novene er en daglig betraktning over julemysteriet. Betraktningen under her er den fjerde betraktningen i rekken av ni betraktninger. Følg med, følg med!


Pave Benedikts betraktning over julemysteriet - 4. dag


Preken av Pave Benedikt XVI i midnattsmessen, Peterskirken, 24. desember 2005


”Du er min sønn, jeg har født deg i dag” (Sal 27b).


I Jesus Kristus, Guds Sønn, ble Gud selv, Gud av Gud, menneske. Til ham sier Faderen: ”Du er min sønn”. Guds evige ”i dag” har kommet ned, inn i verdens flyktige i dag og løftet vårt forbigående i dag inn i Guds evige i dag: Gud er så stor at han kan bli liten.

Gud er så mektig at han kan gjøre seg sårbar og komme til oss som et forsvarsløst barn, slik at vi kan elske ham.

Gud er så god at han kan gi opp sin guddommelige prakt og stige ned i en stall, slik at vi skal kunne finne ham, slik at hans godhet skal kunne røre oss, gi seg selv til oss og fortsette å arbeide gjennom oss.

Dette er Jul: "Du er min sønn, jeg har født deg i dag”. Gud har blitt en av oss, slik at vi kan være med ham og bli som ham. Til tegn valgte han Barnet som ligger i krybben, det er slik Gud er. Slik er det vi kan kjenne ham.

Og i ethvert barn skinner noe av dette ”i dag”s glans, av den Guds nærhet som vi burde elske og som vi må gi etter for – det skinner i ethvert barn, også i de ufødte.

LES OGSÅ:

3 kommentarer:

 1. Ja det skinner i hvert barn også i de ufødte!

  SvarSlett
 2. Så fint at du skriv om julenovenen Ragnhild !
  Kyrkja har ein utruleg rik skatt å ausa av. Alltid noko nytt å ta til seg.
  God jul til deg og din familie !
  Helsing Frode

  PS når kjem artikkelen frå Roma i Vårt Land ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Frode!
   Ja, Kirken har et så stort skattkammer at jeg aldri kommer til å komme til bunns i det. ALLTID dukker det opp nye skatter (rettelse: gamle skatter, bare nye for meg).

   Dobbelsiden fra Roma skulle ha kommet 17. desember, men ble forskjøvet av fr. Arnfinn Harams minneforelesning. Tro-etikk-eksistens står bare i mandagsaviser, og fordi de neste mandagene er spesialaviser (julaften og nyttårsaften) blir neste Tro-etikk-eksistens 6. januar. Saken er satt opp da.

   Men før den tid kan du lese saken min i Dagen i morgen: Helside i spalten Frispark der jeg skriver om Trisomi 18-barna, senabort og legekongressen i Roma. I Dagen fredag 21. desember, altså.

   Reportasjen i St. Olav kirkeblad kommer i nr. 1-2013.

   God jul til deg og alle dine også!

   Beste hilsen
   Ragnhild

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.