Google Analytics

04 desember 2012

Adventskonserten "Marias sønn": Synger Marias toner

 

I kveld, tirsdag 4.desember klokken 20, arrangeres adventskonserten "Marias sønn" i Birkeland kirke i Bergen. Jeg håper jeg er til stede da.


Du fikk kanskje med deg den nydelige reportasjen i Vårt Lands adventsbilag på lørdag (1.12.2012)? Saken het "Synger Marias toner", og ingressen lød: "Klokken fire i natt varmet sopran Rikke Lina en tåteflaske med melk. Nå øver hun på Marias vuggesanger."

Den lille hånden

Reportasjen gjorde meg så nysgjerrig at jeg tenker at jeg bare få til å komme. Hør bare hva journalist Astrid Dalehaug Norheim skriver:
"På vei ut av ammetåka har de to sangerne og småbarnsmødrene Rikke Lina Sorell Matthiesen og Sigrun Jørdre valgt å sette opp en adventskonsert før jul. Marias sønn er temaet. Sangene dirrer rundt mor-barn-forholdet. Gjennom salmer, klassisk musikk og tekstlesning går de inn i Marias forventning, den intime stunden i stallen etter fødselen og lovprisningen."
Som småbarnsmoren Rikke Lina (28) selv sier det:  
"Vi går inn i stallen og ser Jesus knipe rundt fingeren til Maria. Det har vi også opplevd."
De to sangerne tror at den nyfødte de synger om virkelig er Guds sønn: "Det er ikke noe vi later som når vi synger. Det er en del av livet vårt."

Klassisk musikk

Det blir musikk av blant annet Bach, Vivaldi, Britten og Dagsvik, samt egne salmearrangement.

Slik presenteres konserten på Birkeland Menighets hjemmeside:
"Med programmet "Marias sønn" ønsker vi å fokusere på det spesielle mor-barn forholdet, et tema som flettes inn i lyset, gleden og forventningen som preger adventstiden. Vi har funnet fram til et variert og nyskapende program med klassisk sang i sentrum, og vi belyser temaet fra flere sider ved å ha med instrumentalsoloer og ulike tekster. Artistene er flere vi kjenner fra Birkeland: Sigrun Jørdre, sopran, Rikke Lina Sorell Matthiesen, sopran, Turid Bakke Braut, klaver, Ola Kristoffer Øye, klaver, Ingrid Elisabeth Berg, orgel, Caroline Graave, fiolin, Ingrid Steinkopf Øygard, fløyte og Ingrid Trætteberg, tekstlesing."

I mørket ved en liten seng

Konserten fremføres i Birkeland kirke på Nesttun i Bergen klokken 20 tirsdag 4. desember, og i Foldnes kyrkje i Fjell kommune onsdag 5. desember klokken 20. Inngangsbilletten koster 150 kroner.

Jeg håper inderlig jeg klarer å få med meg konserten. Det er bare ikke så lett å få organisert den slags når vi har fire små. Kanskje må jeg i stedet gå inn stallen og se Jesus knipe rundt Marias finger ved en liten barneseng her hjemme. Det blir i tilfelle fint det også.

2 kommentarer:

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.