Google Analytics

02 november 2013

Selja-klosterprosjektet hovedsak i Dagen

DAGEN: Forsiden av avisen Dagen i dag.
Faksimile: Dagen, 2.11.2013

Klosterprosjektet på Selja er hovedsaken i avisen Dagen i dag, lørdag 2. november 2013.


Hvis du ikke får tak i papiravisen, kan du kjøpe den digitalt her (koster 20 kr). Du kan også lese reportasjen gratis på dagen.no nå.

Slik ser saken ut inni avisen:


En fem siders fyldig reportasje, altså. Redaktør Kari Fure i Dagen reiste ens ærend fra Bergen til Selja for å dekke overtagelsen 30. oktober.

Reportasjen fra Selja følges dessuten opp av et svært interessant intervju med Henrik von Achen, katolikk og fagdirektør ved Universitetet i Bergen. "Hellige steder - hellig kraft?" heter den saken, som du kan lese på dagen.no. Anbefales!

14 kommentarer:

 1. Synes det du har gjort er flott,det vitner om stor tro.Klosteret vil nok komme.Her er et dikt jeg skrev om St. Suniva:


  St. Sunniva
  Sankta Sunniva , morgenrødens vinger
  tok du i tillit på,
  du lot Herren bestemme kursen
  for hvor din båt skulle gå.

  Du visste Han deg fast ville holde
  Å berge deg over hav
  frem til havnen den trygge,
  gjennom skumbrott og kav.

  Og siden, da krigsmenn truet
  Han holdt sitt løfte til deg
  Lot steinblokker hulen skjule
  Og stengte de ondes vei.

  Der sov du i Herrens nåde,
  Til kristningskongen deg fant
  I vellduft som av roser,
  På Herrens løfter et pant.

  Så be for oss sankta Sunniva
  At vi må få tro som deg,
  stole på Herrens løfter
  å la Ham styre vår vei.

  Ingrid Hamberg.


  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Ingrid Hamberg
   Det var et flott dikt! Tusen takk for at du delte!
   Vennlig hilsen Ragnhild

   Slett
 2. Dette oppslaget i Dagen må alle lesarar på bloggen skaffe seg! Les det nøye igjennom og ta godt vare på det! Dette kan bli kyrkjehistorie om nokre år.

  Store ord? Ja, men når ein barnefamilie i Bergen sel heimen sin for å kjøpe seg klosterjord på Selja, kven kan det vere som står bak då? Ein treng vel ikkje vere profet for å skjøne at no vil Han gjera noko i landet vårt «som får det til å ringje for øyra på alle som høyrer om det.» (1.Sam 3,11) Tenk, no er det på denne måten sikra grunn for at Kyrkja kan kome tilbake til det som var den fyrste heilagstaden i landet vårt!

  Revitalisering av gamle pilegrimsmål er noko vi har høyrt mykje om, likeeins om rikfolk som ynskjer å knyte namnet sitt til kjende historiske stader. Dette steget som nokre venepar i Bergen har gjort i tru ligg langt bortanfor alt som smakar av nostalgi og ynskjet om å bli berømt.

  Det kan vere vanskeleg å vite om den katolske kyrkja vil bli stor i Noreg nokon gong i framtida. Ein ting synest likevel å vere sikkert: Kyrkja vil bli ein heim for asylsøkjarar både i geografisk og åndeleg forstand. Den står fjellstøtt gjennom alle stormkast frå den uheilage tidsånda. Den katolske kyrkja opplever tilbakegang i nokre land, men det er ein ting som er verre enn tilbakegang og det er indre oppløysing. Difor er Den katolske kyrkja verdig til å halde oppe det profetiske teikn som ho så samvitsfullt har verna om.

  I Den katolske kyrkja ærar dei Kristus, Kyrkja sin Herre, ved å ære sine helgenar. Vi burde vere djupt takknemlege for at vår eigen Sta. Sunniva er meir enn eit fortidsminne i Den katolske kyrkja, ja, eit profetisk teikn, fullt av håp for vårt viking-land!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Kjell-Roger Isene
   Veldig rørende å lese det du skriver. Tusen takk for gode ord!
   Alt godt, Ragnhild

   Slett
  2. ...og ditt vågemot til å omsette ein visjon til praktisk handling har blitt til STOR oppmuntring for meg. :)

   Slett
  3. Kjekt å høre, Kjell-Roger! Takk for *dine* oppmuntringer. Fint at vi kan være til oppbyggelse for *hverandre*. Det fikk meg til å tenke på 1. Tess 5,6: "Han døde for oss for at vi, enten vi våker eller sover, skal leve sammen med ham. Derfor må dere oppmuntre og oppbygge hverandre, som dere også gjør."

   Slett
 3. Fantastisk! Ønsker dere Guds velsignelse! Og enig med foregående kommentar ; dette er et lite stykke kirkehistorie!

  SvarSlett
 4. Dette er så flott! Måtte Gud velsigne dykk og arbeidet dykkar – og måtte me andre finne måtar å hjelpe dykk på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Sigbjørn! Hvis noen har en familiekøyeseng til overs, eller en litt høy kommode, et klesskap, en panelovn til stuen eller et dusjkabinett til badet, så har Tunold-gården bruk for det alt sammen :)

   Slett
  2. Eg skal sjå kva eg kan finne ;)

   Slett
 5. Gratulerer Ragnhild med at du er kommet så langt i prosessen med klosteret! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Du imponerer meg sterkt med ditt engasjement, samt at det er litt gøy at noen våger å gå motsatt av vår tids store "mantra": Krev så mye du kan og bruk det BARE på deg selv (og evt på den nærmeste familien din)".

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.