Google Analytics

10 november 2012

Paven: – Kirken lever og vokser


NORGES UTSENDING: Biskop Berislav Grgic av Tromsø står like bak den rosa stolen midt i bildet. Ut fra pavens sitat virker det som at Biskop Grgic har vitnet troverdig og godt om Norge under den store bispesynoden i Roma.

For de som ikke har hørt det ennå: På den siste arbeidsdagen for bispesynoden om nyevangelisering trakk pave Benedict XVI frem Norge som et eksempel på at troen og Kirken vokser. Hipp hurra!


Paven fremhevet hvordan Den Hellige Ånd stadig bistår Kirken, og i den anledning trakk han altså frem Norge som et gledelig eksempel.

Look to Norway

– Vi har hørt hvordan Kirken i dag lever og vokser. Jeg tenker for eksempel på det vi ble fortalt om Kambodsja, hvor Kirken og troen har blitt født på nytt, og også på Norge, og mange andre. Vi ser at til og med i dag, der hvor vi minst venter det, så er Herren kraftfullt tilstede – og Herren virker også gjennom vårt arbeid og refleksjoner, sa pave Benedict XVI, i følge katolsk.no.

Samme dag publiserte synodefedrene et budskap rettet til legfolket hvor de oppsummerer og konkretiserer hva nyevangelisering faktisk betyr i det 21. århundre.

- Tro ikke et produkt av strategi

I et intervju med Catholic News Agency kommenterer den filippinske erkebiskopen Luis A. Tagle synoden på denne måten:

- Det som fanget min oppmerksomhet under synoden var det dype ønsket alle uttrykte om at evangelisering må bli ikke så mye en strategi men heller et levende møte med den levende Herre.

Og han fortsetter: - De siste tiårene har vi vært veldig fokusert på hvordan vi skal gjøre ting over hele verden - kirkene forsøkte å legge strategier. I seg selv er det ikke feil, men vi kan komme til å glemme at tro ikke er et produkt av strategi. Troen kan frembringe nye strategier, men hvis det hele ikke er rotfestet i vennskapet med Jesus Kristus og i etterfølgelse av ham, hvilken evangeliseringseffekt vil det da få?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.