Google Analytics

01 mai 2021

Se katolsk TV-program fra Selja

Dronefoto: Colm Flynn/EWTN

Visste du at verdens største religiøse tv-nettverk, katolske EWTN, har vært i Norge for å lage miniserien Catholic Scandinavia? I løpet av noen intense dager besøkte TV-teamet deres Selja, Trondheim, Ålesund, Bergen og Oslo. I dag har den første delen av den første episoden - fra Selja - blitt frigitt (med norsk teksting) på YouTube slik at alle kan se den!Norgesturneen var en del av en større reise som det amerikanske tv-nettverket EWTN (Eternal Word Television Network) gjorde til hele Skandinavia. Her kan du se de 11 minuttene fra Selja:


Du kan slå på norske undertekster ved å klikke på tannhjulet nede til høyre i videovinduet.

Besøk SeljaAlle episodene av Catholic Scandinavia kommer med norsk teksting hos St. Rita radio. Hver lørdag i mai kommer en ny del om det katolske livet i Norge.

St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. De er veldig takknemlige for alle som støtter radio- og tv-arbeidet deres økonomisk. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller til kontonummer 3905.10.86949.


EWTN er verdens største katolske tv-stasjon. I august 2019 fikk jeg gleden av å ta med et av tv-teamene deres til den hellige øya Selja. Fra venstre: Rebecca Amos, meg, journalist og fotograf Colm Flynn, produsent Casey Renda og fotograf John Elson.
Foto: Colm Flynn


Katolsk miniserie

Selv møtte jeg tv-teamet i Ålesund. Derfra kjørte vi sammen til Selje, der vi reiste ut til Selja på ettermiddagen, og dro rett ut til klosteret. Der intervjuet de Bjørn Jensen, leder for Riksantikvarens skjøtselsprosjekt på Selja. Han fortalte om kloster- og helgenanlegget på Selja og gjorde historien levende. Deretter overnattet vi (altså de fire i tv-crewet + jeg) på Tunold-gården. Det gjorde godt å være på et så fredelig sted, syntes alle sammen.

Neste dag gjennomførte de tv-intervjuet med meg på Tunold-gården (om Sta Sunniva og om klosterplanene), før de tok hurtigbåten til Bergen og St. Paul menighet. Selv kjørte jeg leiebilen tilbake til Ålesund og fløy hjem til Oslo - mange velsignelser rikere. Tenk å få to sånne bonusdager på Selja! Fantastisk. Jeg håper disse to opptaks dagene kan gjøre at mange flere mennesker oppdager Selja.


Promovideo for miniserien

Her kan du se promovideoen til miniserien Catholic Scandinavia (varer i 1 minutt).Her kan du se en liten snutt med dronevideo fra da vi kjørte båt over fra Selje til Selja:
 
Starter ikke dronevideoen? Da kan du se den her: facebook.com/ColmFlynnIRE/videos/349773975961450/


Foreldrene mine bor i Bergen, men de var tilfeldigvis i Selje akkurat den dagen, så da fikk jeg noen minutter med dem med på kjøpet :) Til høyre står Sankta Sunniva (i italiensk marmor) og skuer utover i retning de to grønne øyene sine: Selja og Eire.
Foto: En tilfeldig forbipasserende


Her er et av bildene du så meg lene meg tilbake for å få tatt i dronevideoen. John Elson bor i Irland og frilanser for EWTN.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Det var en fantastisk solnedgang denne kvelden.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen


Innerst i Sunnva-hulen. Litt ekstra lys må til for at hele verden skal kunne se det hellige stedet.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Klostermurene og to fra tv-crewet ut mot storhavet. Mektige Stadt til høyre i bildet.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Så var det tid for å bære kamerautstyret tilbake til Tunold-gården og lage middag.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Vakkert, vakkert, mykt augustlys inn fra havet.
Klikk på bildet for å se fotografiet i skarpere og større format.

Foto: Colm Flynn/EWTN

Produsent Casey Renda gjør seg klar for intervjuet i stua på Tunold-gården.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Velkommen til Selja og Tunold-gården!
Foto: Colm Flynn/EWTN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.