Google Analytics

01 oktober 2012

Katolske impulser i den protestantiske avisen Dagen

INTERVJU: Det ser nok ut som det er paven som utfordrer protestantene i dagens avis, men det er altså et intervju med meg som du finner på side 6 og 7 i dagens Dagen.
Faksimile: Dagen 1.10.2012

Den lavkirkelige, protestantiske avisen Dagen har hatt en fyldig dekning av Den katolske kirke de to siste ukene. I dag er det et intervju med meg som står på trykk i Dagen.


Faksimile: Dagen.no, 15.9.2012
Det hele begynte med en fyldig og flott reportasje fra St. Paul menighet i Dagen lørdag 15.9.2012, med tittelen "– Vi kunne ha presset inn en messe til, men da hadde vi gått tom for luft i kirken" og ingressen "De står for døren og banker, men kommer ikke inn. Katolikkene i Norge opplever drømmen til ethvert kirkesamfunn - overfylte kirker."

Katolsk vekst i Norge

I lørdagsavisen Velsignet Helg var det ytterligere fire saker om den katolske veksten i Norge denne dagen, helt fra side 16 til side 26. På www.dagen.no kan du lese en annen av disse lørdagssakene, "Katolikkene leier over 40 kirkebygg i Norge": "Mens norske statskirker har mange ledige plasser, sliter Den katolske kirke med alt for få. Norges kristne råd advarer nå mot å tjene penger på katolikkene."

Daglige artikler om katolsk kristendom

I forrige uke, fra og med mandag 24. september, fulgte avisen opp med daglige artikler i en serie de kaller Katolske impulser: "Dagen vil i en serie artikler belyse forholdet mellom katolsk og protestantisk kristendom og hvordan dette har utviklet seg." 

Den første saken i serien het "Fra bannlysning til omfavnelser" og ble innledet med denne ingressen: "Den romersk-katolske kirke er av protestanter blitt omtalt som "den store skjøge" og paven som Antikrist. Nå ser flere på katolisismen med nysgjerrighet, færre med skepsis. Hva er skjedd?" Serien fortsetter altså denne uken.

Ikke abonnent?

Dersom du ikke er abonnent på Dagen og bor et sted der papirutgaven ikke er å få kjøpt, kan du kjøpe avisen i PDF-format hos Buy and Read, her. Både dagens avis og tidligere utgivelser er tilgjengelig der.

2 kommentarer:

  1. Det er så mye fordommer der ute når det gjelder katolisismen så dette er kjempebra Ragnhild! Skal lese alle tidligere utgivelser. Viktig at katolikkene blir litt mer synlig synes jeg. Det finnes jo andre en Gelius og Torp som kan tale de kristnes sak i dette landet! Kjenner meg veldig igjen i beskrivelsen av statskirken. Jeg ble så sliten etter gudstjenesten pga underholdningen og mangel på stillhet. Jeg mener at vi har så mye bra tilbud når det gjelder konserter og show, som er bedre en det kirken tilbyr. Så for meg føltes det bare masete og krampaktig! Hvorfor skal kirken være så kul?

    SvarSlett
  2. Godt spørsmål. Hvorfor skal kirken være så kul? Kirken klarer uansett aldri å slå verden i underholdningskonkurransen. Derimot er kirken veldig god til å løfte deg ut av deg selv og inn i bønn, inn i tjenesten og tilbedelsen - når den er tro mot seg selv og sitt oppdrag.

    SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.