Google Analytics

17 desember 2016

Alt dette finner du hos St. Olav bokhandel

St. Olav bokhandel. Norges kanskje koseligste bokhandel.
Alle foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Hva gir du til den som har alt? Noe fra St. Olav bokhandel, så klart. Det er ingen som har alt derfra.


Bøker og krybbefigurer er blant de mange fine og populære julegavene som finnes i St. Olav bokhandel i Akersveien i Oslo, like ved St. Olav domkirke (det vil si litt lenger oppi gata fra Trefoldighetskirken). 

Bokhandelens åpningstider i november-desember ser du på bildet under her (klikk på bildet for å se det i større format). Merk: De har alltid søndagsåpent og mandagsstengt. Nå i desember har de dessuten åpent helt til klokken 19 på torsdager. 

"Foruten bøker til egen og andres juleglede, bugner butikken nå av julekrybbefigurer, lys og lysestaker (også adventsstaker), ikoner, røkelse, julepynt, vakre julekort og ikke minst: musikk." I tillegg vil jeg nevne: De selger også nydelige smykker og statuer.

Det er mulig å handle mye fint i bokhandelens nettbutikk - men utvalget i butikkens tre etasjer er faktisk mye, mye større. Hvis du bor i Oslo: Besøk St. Olav bokhandel. Hvis du ikke bor i Oslo: Legg en julehandletur til Oslo og besøk Norges beste butikk: St. Olav bokhandel i Akersveien 14. Ta trikken til Stortorget, t-banen til Stortinget eller bussen til stoppestedet Nordahl Bruns gate - og vips er du der. Kos deg!


St. Olav bokhandel har Norges beste utvalg av kristen litteratur - etter min mening. Spør gjerne de som jobber der om hjelp. Fortell dem hva du har likt å lese eller hva du er på jakt etter, og de peiler deg rett inn på de beste bøkene for deg. De har alt: bibler, bønnebøker, andaktsbøker, tidsskrifter, bøker om katolsk tro, filosofi, klosterliv, åndelig veiledning, mystikk, helgenberetninger- og biografier, pilegrimslitteratur, barnebøker, Roma-bøker, kunst-og gavebøker - alt hva hjertet kan begjære. (PS: Lysene og  lysestakene er også til salgs.)
Unødvendig å si mer.

I andre etasje finner du fine og rimelige reproduksjoner som er perfekte gaver.

Barnebøkene finner du i underetasjen.


I tillegg til de bøkene du finner over alt, finner du også spennende barnebøker her som du ikke finner andre steder.
Et nærbilde fra julekrybbene i underetasjen.
I underetasjen får du tak i de vakreste julekrybbefigurer året rundt, og du kan samle på figurer over flere år. (Klikk på bildet for større versjon.)


Nå i adventstiden er andre etasje preget av julepynt og adventskalendere med kristne motiver (sikre deg en til neste år!). Her finner du også en spennende avdeling med kristne, brukte bøker - bøker du virkelig ikke finner hvor som helst.
I første etasje finner du nydelige ikoner og statuer, samt klosterprodukter fra blant annet Tautra. Noen ganger selger de også den berømte osten fra Munkeby kloster!


Trenger du et krusifiks? Det er katolsk tradisjon å ha et krusifiks eller et kors i hvert rom. Godt å ha med Jesus i alle livets rom.


Kunstnerne ved Atelier d'Art ved det franske klosteret Monastères de Bethléem lager mye vakkert som du får tak i hos St. Olav bokhandel. Her: Deres utsøkte reproduksjoner av eldre kunst laget i elfenben (reproduksjonene er laget i et annet, tungt materiale som naturligvis ikke er elfenben).


Norges største utvalg i rosenkranser.


Nydelige kors og medaljonger i sølv og gull. (Klikk på bildet for å se det i større format).
Enda flere smykker og rosenkranser.
De store statuene her er også laget av benediktinernonnene ved Atelier d'Art ved klosteret Monastères de Bethléem.


Det populære Sunnivaskrinet av Paula Fure får du fortsatt tak i her.
Vindusutststilling. De fineste juleheftene får du naturligvis tak i hos St Olav bokhandel.
Prikken over i-en: De pakker gavene dine vakkert inn hele året, også under julerushet i adventstiden.

For ordens skyld: Jeg har ikke mottatt noe som helst fra St Olav bokhandel - ikke en en krone, ikke en eneste ting, og ikke en gang ideen. Alt dette har jeg tipset deg om utav rent engasjement fordi jeg ønsker at du skal oppdage det skattkammeret som St. Olav bokhandel er. Kom, kom!

4 kommentarer:

 1. Informative bilder! Og jeg gleder meg veldig, for lørdag skal jeg til Oslo og da skal jeg prøve å finne denne spennende bokhandelen. Takk for tips!

  SvarSlett
 2. Så fint beskrevet! Og takk for påminnelsen, jeg skal definitivt dit neste gang jeg er i Oslo!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, det må du absolutt sørge for å få til, Kristine! Bare vær oppmerksom på at de er stengt mandager (de pleier også å holde stengt i fellesferien i juli, hvis ikke jeg husker feil.) Til gjengjeld har de åpent søndager etter høymessen :)

   Slett
 3. Hei - kan du forklare kort hva dette Sunniva-skrinet er for noe??

  SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.