Google Analytics

24 juli 2014

Flott Selja-pilegrimsreportasje i Vårt Land

HELGENØYA: "Litt nærmere himmelen" er tittelen på Vårt Land-reportasjen fra Selja som du ikke bør gå glipp av. Fem hele sider var satt av til saken, og den er også gratis tilgjengelig i nettavisen deres.
Foto: Faksimile fra Vårt Land, 7. juli 2014

 

Avisen Vårt Land hadde nylig en kjempeflott reportasje fra Selja på trykk. Heldigvis har de publisert den på nettet også.


Dermed kan du lese reportasjen fra Selja her. Vel verdt å bruke tid på!

Selv drar jeg til Selja med morgenbåten i dag, for å være med på Riksantikvarens lansering av Kystpilegrimsleden lørdag. Blir bra! Jeg har vært på Selja ti dager med familien allerede denne sommeren (i forbindelse med Seljumannamesse), men etter noen dager hjemme i Bergen kaller den herlige og hellige øya igjen. Mmm!

2 kommentarer:

 1. Finfin reportasje.
  Eg fylgjer bloggen til Lars verket, han er på ei lang vandring.
  Har eit ynskje om å kome til Selja og tenkjer at det skal eg kanskje oppfylle i år. Trur det blir starten på ei fin reise for meg.
  Lars Verket seier at "Å vere pilgrim er å ta bolig i tida" og det tenkjer eg han har rett i. Å vere her og no, ro, tid, men òg undring og uro vil eg tru.Vende blikket innover og utover, kjenne fysisk at eg ER og får bruke meg, heile meg.

  God sommar vidare. Vi er jammen meg velsigna med godt og lagleg ver :)
  Marieklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Marie! Beklager sent svar. Som du har sett av (den manglende) aktiviteten på bloggen har jeg hatt en travel sommer ;) Ferie med fem små gir ikke mye tid til å sitte ved pcen, kan du trygt si. Nå begynner vi imidlertid å komme inn for landing igjen (dvs. vi starter opp med den travle hverdagen...).

   Jeg vil absolutt anbefale deg å reise til Selja! Hvis du vil gå pilegrim langs Sunnivaleia fra Kinn til Selja, finner du all informasjon du trenger i boken "Opptur Kysten" som ble gitt ut nå nettopp på Selja forlag (forfattere: Knut Magne Nesse og Torkjell Djupedal).

   Ang. det å komme seg ut til Selja nå utenfor sesongen: Selje kommune har dessverre så dårlig økonomi at de har kuttet drastisk i rutebåttilbudet til og fra Selja i år. Den siste avgangen med Klosterbåten i år går i dag! Resten av året er det kun én offentlig båtrute til og fra øya. Den finner du ruten til her: https://selje.kommune.no/Filnedlasting.aspx?MId1=557&FilId=2300&back=1 Som du ser: Dårlig rutetilbud i helgene. Imidlertid går det an å leie taxibåt. Det koster 600 kr for én vei (uansett hvor mange som er om bord). Vi brant av over 2000 kroner på båt denne sommeren, men sammenlignet med andre Syden-turer (som det jo faktisk var for oss i den varmen) var det fortsatt en billig Syden-tur ;) Bare send meg en e-post hvis du vil overnatte ute på Selja, på Tunold-gården. Det er nemlig mulig :) Hjertelig velkommen til Selja!

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.