Google Analytics

28 april 2019

Ettertanke | Jesus, jeg stoler på deg

TRO ER TILLIT: Under sr. Faustinas bilde av Jesus henger det alltid en kraftfull setning: «Jesus, jeg stoler på deg» - fem enkle ord som gjør en ufattelig forskjell ihvis du begynner å bruke dem i ditt eget liv.Foto: Word on Fire

I påskeoktaven - det vil si i uken fra påskedag til og med usøndagen etter - er det mange som ber Den guddommelige barmhjertighets rosenkrans hver dag.


Denne fromheten har vi fått fra en polsk ordenskvinne, søster Faustina, som jeg skriver mer om i ettertanken under her. Den første søndagen etter påskedag - altså i dag - heter faktisk "Den guddommelige barmhjertighets søndag" nettopp på grunn av sr. Faustina. 

Ettertanke | Jesus, jeg stoler på deg

 

Høyt over et av sidealtrene i St. Paul kirke henger det et maleri med et verdensberømt motiv. Det fremstiller Jesus slik han viste seg for søster Faustina i en visjon den 22. februar 1931.


Den hellige Faustina Kowalska (1905-1938) var en polsk ordenskvinne som hadde store mystiske nådegaver. På denne februardagen i 1931 så hun et bilde av Kristus. Det kalles «Bildet av den barmhjertige Gud» og er siden blitt berømt over hele verden. Ut fra Jesus, fra hjerteregionen hans, stråler røde og lyse stråler. Den ene hånden er hevet til velsignelse og med den andre berører han hjertet sitt.

Under bildet henger det alltid en kraftfull setning: «Jesus, jeg stoler på deg.» Ut fra min erfaring (og millioner av andres erfaring) gjør disse fem enkle ordene en ufattelig forskjell hvis du begynner å bruke dem i ditt eget liv.

Enten du har det bra eller vanskelig, enten du er glad, urolig, bekymret, sorgfull, fortvilet eller kraftløs: Si «Jesus, jeg stoler på deg». Det er en enkel men sterk måte å gi seg over til Jesus på, midt i alt du står i.

Bare prøv selv. «Jesus, jeg stoler på deg». Kjenner du at du puster litt friere med magen nå? At skuldrene har gått noen centimeter ned? At du har fått smake på noen dråper av Guds fred? Kjærlighet? Håp?

Profeten Jesaja sier: «Si til de urolige hjerter: Vær sterke, ikke redde! Se, deres Gud!» (Jes 35,4)

Se, din Gud! Se, Jesus! Fra hjertet hans stråler det kjærlighet og trøst til den som vender seg til ham. Han sier: «Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.» (Jes 41,10)

Bønn

Jesus, du som elsker meg, 
jeg stoler på deg. 

Hjelp meg å overgi meg helt til deg, 
til din miskunn, kjærlighet og nåde. 

Barmhjertige Far, 
forbarm deg over oss og over hele verden.


Ettertanken ble første gang publisert i avisen Vårt Land 8. juni 2012


Les også:Foto: Ragnhild H. Aadland Høen, i St. Paul kirke i Bergen

7 kommentarer:

 1. Dette var godt å lese i dag.
  Ynskjer deg og dine alt godt.
  Marieklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Marie. Alt godt til deg også!

   Slett
 2. Hei hei
  Også for meg var det godt å lese denne i dag!
  Ber for deg og lille spira/spiren. Lykke til !! Guds velsignelse over deg og din familie.
  Stor klem Eivor

  SvarSlett
  Svar
  1. Takketakk, Eivor. Hun kom ikke i dag, så jeg er fortsatt takknemlig for forbønn :)

   Slett
 3. Dette trengte jeg å bli minnet om idag, Jesus,jeg stoler på deg. Skammer meg for at jeg så ofte glemmer det. Hilsen Solveig

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trenger stadig å bli minnet om det jeg også. Tror egentlig vi alle gjør det. Egentlig burde jeg henge opp den setningen i ramme på veggen, eller noe sånt. For SÅ ofte trenger jeg å bli minnet på det :)

   Slett
 4. Takk for gode ord for dagen! Dette er noe å øve seg på - å stole på Jesus, hver dag, hver time, hvert minutt....å la det krype inn under huden og bli en holdning til livet i alt.

  SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.