Google Analytics

28 september 2012

Gud besvarer knE-post

Foto: Jeanette Runyon

"God answers kneel-mail". Eller sagt på norsk: Gud svarer på knel-E-post.


Her er en annen: "When life gives you more than you can stand - kneel". Oversatt: "Når livet gir deg så mye at du ikke klarer å holde deg på beina lenger - knel."

God bønnestilling

Du kan selvsagt alltid be til Gud (uansett hvor du er og uavhengig av kroppsstilling), men å knele er en helt naturlig bønnestilling.

I Romano Guardinos flotte bok "Om hellige tegn" skriver han blant annet om det å knele som et hellig tegn. I møte med den uendelig store Gud innser vi hvor små vi er, og det blir helt naturlig å falle på kne for ham.

Guardino skriver: "Når du bøyer kne, la det ikke være en hastig og tom bevegelse. Gi det sjel. Knelingens sjel ligger i at i den bøyer også hjertet seg i ærefrykt for Gud. Det gjelder den ærefrykt vi bare kan vise overfor Gud: At hjertet tilber."

Og han fortsetter: "Når du kommer inn i kirken eller forlater den, eller går forbi tabernakelet og kneler ned, dypt, langsomt - da skal hele din væren utsi: "Min store Gud...!" 
Det er ydmykhet, og det er sannhet, og hver gang vil det gjøre din sjel godt."

Hvis du vil lese mer kan jeg varmt anbefale boken "Om hellige tegn" som selges hos St. Olav bokhandel.

5 kommentarer:

 1. Glad for å tilhøre en kirke hvor det føles naturlig å knele!

  SvarSlett
 2. Nydelig bok! Det har også kommet en ny bok om Hellige tegn
  som skal være kjempefin.

  SvarSlett
 3. Ja, bibelteologen Scott Hahn har gitt ut en bestselgerbok som kom på norsk på St. Olav forlag i fjor. Den er en spennende guide til den enorme arven som det katolske livet - den store kristne tradisjonen - er. "Livgivende tegn - 40 katolske skikker og deres bibelske røtter" heter den. En helt fantastisk bok. Anbefales på det VARMESTE. Du får kjøpte den også hos St. Olav bokhandel: www.stolavbok.no Det kommer en skikkelig omtale av "Livgivende tegn" etter hvert her på bloggen.

  Her er en smakebit fra Scott Hahns egen innledning til boken mens du venter: "Jesu eget fromhetsliv var svært rikt. Han tok del i pilegrimsferder og feiringer. Han ba spontant og formelt. Han ba knelende, stående og utstrakt. Han tilba alene, med forsamlinger og med venner. Han leste fra Skriftene. Han dro på stille retretter, bort fra verdens travelhet og forstyrrelser. Det er vårt privilegium å etterligne ham i dette vakre mangfold, og vår tradisjon gir oss mange måter å gjøre det på."

  SvarSlett
 4. Jeg ønsker at du kunne skrive litt om kontemplativ bønn/meditasjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Et godt ønske! Jeg har satt i gang en hjelpsom venn på saken, og det ser ut som du ikke trenger å vente så veldig lenge på å få lese det hun vil skrive om kontemplativ bønn og kristen meditasjon :)

   Kom gjerne med helt konkrete spørsmål hvis du har noen, så svarer hun på alt du lurer på. Jeg tipper vi lager en serie ut av temaet, for her er det mye å si!

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.