Google Analytics

29 juni 2017

Bli med på den katolske feiringen av Seljumannamesse!


Kom til Selja 7. juli og bli med på å feire Seljumannamesse, festen for den hellige Sunniva og hennes ledsagere.


I år legges den katolske messefeiringen på Selja til fredag 7. juli, altså dagen før selve dagen. (Den lutherske feiringen er i år lagt til søndag den 2. juli.)

Absolutt alle som vil er velkommen til å være med! Selja ligger i Selje kommune i Nordfjord, like ved Stadt.

Her er programmet 7. juli 2017:


11.30 Båt fra Selje til Bø på Selja
11.45 Prosesjon fra Bø til klosterruinene
12.30 Høymesse
15.30 Båt fra klosterruinene
16.30 Vesper i St. Jetmund kirke, Åheim

(Fortsetter under bildet.)

TROENS KRAFTSENTRUM: Benediktinerklosteret på Selja ble trolig tatt i bruk omkring år 1100 av engelske benediktinermunker. Dette klosteret ble dermed ett av de aller første, om ikke det første i Norge. Selja var fra første stund et troens kraftsentrum i Norge, etterhvert bare overgått av erkesetet i Nidaros.Alle foto fra Seljumannamessen i 2016: Ragnhild H. Aadland Høen

Båten fra Selje til Selja koster 275 kroner tur/retur (barn 4-12 år kr 120). Dette betales på Turistkontoret i Selje.

På Selja legger båten til kai to steder: Ved Bø og ved klosterruinene. De som vil gå i prosesjon (ca. 45 min) går i land på Bø; de andre går i land ved klosterruinene. Etter messen er det satt av tid til å spise niste og be i den hellige hulen før båten går tilbake til fastland. (Husk å ta med nistemat, det er ingen som selger mat på Selja.)

Påmelding til båttransporten sendes til alesund@katolsk.no innen mandag 3. juli. Ute i siste liten? Påmeldingsfristen er nå ute, men ta for all del kontakt for å høre om det likevel skulle være plass til deg på båten!

Overnattingsmuligheter

Hotellet i Selje er dessverre nedbrent, men her er noen mulige overnattingssteder:

Passer det ikke for deg 7. juli?

Dersom du ikke har anledning til å delta 7. juli, er det selvsagt fullt mulig å besøke Selja på egen hånd en annen dag! Det anbefaler jeg på det varmeste! Legg turen til Selja i sommer! 

Her er litt mer informasjon og ruter for Klosterbåten i sommer. Hvis du vil lese mer om Selja og om Sankta Sunniva, ta en kikk her på bloggen.


"Din død forkynner vi, Herre, og din oppstandelse lovpriser vi, inntil du kommer."
Fra messefeiringen ved høyalteret i klosterkirkeruinen i fjor.

Ave Crux, spes unica!
Hill deg, Kors, vårt eneste håp!


PILEGRIMER: Pilegrimsprosesjonen over den hellige øya går i all slags vær. Noen år er det sommer og sol, andre år kjenner du at du er nær Stadt.

PÅ VEI HJEM: Stadthalvøya med fastlands-Norges vestligste punkt, Vestkapp, sees i bakgrunnen.

Selja - der Kirken i Norge ble født

Hulen der Sta. Sunniva døde kalles også «Norges eldste kirketak», og er et av de få stedene vi vet at Olav den Hellige har vært og knelt i bønn (i 1015).

 

LES MER HER PÅ BLOGGEN:

3 kommentarer:

  1. Ønsker dere alle en fin dag.

    SvarSlett
  2. Takk til alle dere som har delt denne saken på Facebook! Takket være dere har nå over 1100 personer klikket seg inn på denne saken :)

    SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.