Google Analytics

22 august 2016

Lære mer om den katolske, kristne tro?

Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Tenker du på å konvertere? Eller er du kanskje bare nysgjerrig og vil lære mer om den katolske tro?


Hvis du bor i Oslo vil jeg anbefale troskurset som starter opp i St Dominikus kloster mandag 5. september, og som deretter går hver mandag. Les mer om kurset her på dominikanernes hjemmeside. Det er fri adgang, uten forpliktelser, og ingen påmelding. Bare til å komme, altså!

I min egen menighet, St. Olav domkirkemenighet i Oslo, er det kurs på tirsdager. Jeg anbefaler det også varmt! Kurset i St. Olav starter tirsdag 13. september kl. 18.45. Ta kontakt med menighetskontoret hvis du er interessert i dette kurset, tlf. 22 98 21 65 (kl. 9-17), e-post: Oslo-St.Olav@katolsk.no

Over hele landet

Du får innføring i den katolske, kristne tro i absolutt alle katolske menigheter i hele Norge (i hele verden, for den del). I store menigheter arrangeres det egne troskurs regelmessig - slik som i Bergen - mens i mindre menigheter legges trosopplæringen opp mer individuelt. 

Hvis du ikke vet hvor du finner din nærmeste prest/menighet, kan du gå til denne oversikten over hvilken menighet din kommune/ditt byområde sogner til. Velkommen!

Les også:

 • Dominikanernes høstprogram 2016 - som inkluderer tre kunstforedrag, besøk av forfatteren Karl Ove Knausgård, foredrag om Olavsklosteret (det første dominikanerklosteret i Norge) og konsert med Odd Nordstoga m.fl. - og mye mer! Enjoy!

4 kommentarer:

 1. Fine kurs på tirsdager i St. Olav også. Kan anbefales de også. Starter tirsdag 13. september kl. 18.45. Så om mandagen ikke passer, så er det fine muligheter i vår domkirke også

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! Takk for info! Jeg skal få det inn i saken :)

   Slett
 2. Hei, - jeg er sikkert ikke den eneste som har henvendt seg til den nærmeste katolske presten om et slikt kurs, uten at noe skjer.. Siden det ikke er mulig å ha slike kurs overalt, hadde det vært fint om noen hadde arrangert kurs over enkelte helger, og at folk som meg hadde kunnet reise for å delta. Kanskje kunne man ordnet overnatting på et kloster el.likn., slik at utgiftene til dette ikke skulle skremme så mange fra å kunne delta. Det er ikke så lett å delta en gang i uka, hvis man ikke bor i en stor by. - For øvrig takk for en fin blogg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for et godt forslag! Jeg har allerede sendt det videre til fr. Haavar Simon Nilsen i St. Dominikus kloster (dominikanerne har jo til og med overnattingsmulighet på Katharinahjemmet rett borti gata) og dessuten til Maria Juntilla Sammut som er leder for pastoralavdelingen i Oslo Katolske Bispedømme.

   Jeg vil oppfordre deg også til å ta kontakt med dem og diskutere dette. Maria har e-postadresse Maria.J.Sammut@katolsk.no og kontortlf. 23 21 95 31
   P. Haavar når du på Haavar.Simon.Nilsen@katolsk.no og mobilnr. 958 73 504.

   For øvrig vil jeg også oppfordre deg til å ta kontakt med presten på nytt. Prestene våre har det generelt veldig travelt (det er svært mange aktive katolikker per prest i Norge) og ikke alle prestene er like store organisasjonstalenter. Dermed kan det glippe noen ganger, uten at det skyldes manglende vilje. Prøv igjen :)
   Gi ikke opp! Heia, heia!

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.