Google Analytics

18 juni 2014

NRK-intervju med en munkespire


KANSKJE MUNK: - Litt skummelt er det, siden det er snakk om en helt unormal livsstil – uten mulighet for få seg kjæreste eller familie. Samtidig kjenner jeg meg rolig, for jeg tror jo på en Gud. Hvis det er Guds vilje at jeg skal bli munk, så tror jeg at det ordner seg til slutt, sier Benjamin Bjørnsen i NRK-intervjuet.
Foto: Hordaland KrF

 

Lenge var Benjamin Anda (20) sikker på at Gud hadde gitt ham et kall bli prest i Den norske kirke. Så dukket det opp en tanke som sådde tvil i ham: Ville Gud heller at han skulle gå i kloster og bli munk?


Det siste året har tjue år gamle Benjamin Anda ofte stilt seg spørsmålet: Vil Gud at jeg skal gå i kloster og bli munk? Bli med dokumentarist Frid Kvalpskarmo Hansen og Benjamin i jakten på svaret her.
 
I radiodokumentaren «Hvis Gud vil» blir vi med på Benjamins åndelige reise på jakt etter Guds vilje. Hva er det som gjør at en 20-åring tenker at klosterlivet kanskje er veien å gå?

Hør dokumentaren og les saken på nrk.no her.

3 kommentarer:

 1. Spennande radio-dokumentar dette her! Flott å sjå inn i eit ungt menneske si ærlege leiting og fantastiske evne til å vere seg sjølv med alle sine "uortodokse" meiningar. Så er det rart også dette med kallet, det uforutsette som berre dukkar opp, først bare som ein tanke.
  - Vi andre får nøye oss med kortidsopphold bak murane... :) Har bestilt meg retrettdager på Tautra Mariakloster, tredje sommaren på rad. Gleder meg allereie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig!

   Nyt retrettdagene på Tautra Mariakloster! Høres riktig deilig ut!

   Slett
 2. Spennende! Tenk om det er benediktiner han vil bli! :) Jeg ber stadig for at vi må få tilbake klosteret på Selja, og jeg håper at det som ser ut til å være din store ambisjon her i livet, må bli virkelighet. Med det vil du og din familie skrive dere rett inn i de katolske historiebøker! Guds velsignelse over deres prosjekt, jeg håper og ber med dere :)

  SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.