Google Analytics

17 mai 2013

Den vakreste dagen
JA, VI ELSKER DETTE LANDET:
Hipp hurra for 17. mai! I dag er dagen da Gud dukker opp over alt! Gud signe vårt dyre fedreland! Fagert er landet Gud oss gav! Norske mann i hus og hytte takk din store Gud! Gud sign vår Konge god!
Hipp hurra for 17. mai!

(Skjermbilde fra NRK-innspillingen som du kan se under her.)

Noe av det vakreste jeg ser i løpet av et år er 17. mai-toget her i Bergen. 


Der kommer de alle sammen, både alle de nydelige barna og Misjonssambandet, St. Paul skole, KRIK, Sjømannskirken og KFUK-KFUM. Der går Frelsesarmeen og synger «Deg være ære», Bergen Indremisjon synger «Det lille lys jeg har, det skal få skinne klart» og bergenserne synger med på fortauet, i full offentlighet, og jeg tenker: Så fantastisk! Takk Jesus, for at vi får gå her i full offentlighet og følge etter deg! Komme ditt rike; skje din vilje, som i himmelen, så óg i Norge!

Under her finner du en NRK-innspilling av "Ja, vi elsker dette landet". Den rørte meg til tårer i fjor og jammen klarte den det ikke i år også. Norske mann i hus og hytte, takk din store Gud!Dersom du ikke får dette videovinduet til å fungere, kan du se innspillingen på YouTube her.

Gratulerer med dagen, kjære Norge!

 

Etterord noen timer senere


Må bare dele med dere dagens mannakorn som jeg nettopp trakk. Det er forunderlig hvor ofte jeg får akkurat det ordet som passer perfekt til dagen! Her er det; med fryd og glede på vår høytidsdag.


"Herren din Gud er hos deg,
en helt som frelser.
Han fryder og gleder seg over deg
og viser deg på ny sin kjærlighet.
Han jubler over deg med fryd
som på en høytidsdag."
Sef 3,17-18
 

Gud er en helt som frelser deg og som jubler over deg med fryd som på en HØYTIDSDAG! Halleluja! Det er jo et bibelvers som passer perfekt til 17. mai, kan du si ;)

(12:08 17. mai 2013)

DAGENS MANNAKORN: Guds timing er alltid perfekt.
Bibelkortet er laget av Kari Elise Liodden ©

LES OGSÅ: 

Mer om mannakorn: Guds Ord på kjøkkenet

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen !
  Marie

  SvarSlett
 2. Takk, Ragnhild

  Ja, så vakkert at hele Norges land fremdeles synger disse ordene 17 mai! Nydelig video. I dag hylles og takkes Han som "stille lempet" over hele landet, og søndag 2. juni skal St. Paul menighet bære Kristi Legeme gjennom Bergens gater. Tenk å få være del av dette store takksigelseskoret! Jeg har ikke ord, kanskje tårer er mer talende?

  Gratulerer med dagen alle sammen,
  anne

  SvarSlett
  Svar
  1. I fjor falt 17. mai på Kristi Himmelfartsdag, og i år falt nasjonaldagsfeiringen til pinsehelgen - det setter absolutt en ekstra spiss på feiringen!

   Ja, jeg gleder meg til Corpus Christi-prosesjonen, Anne! Tårene faller i takknemlighet til Gud både den dagen og i dag. Jeg er så jublende takknemlig for å få bo i dette vakre landet og for å få tilhøre Kongenes Konge og hans Kirke på jord!

   Slett
 3. Gratulerer med dagen, Marie og Anne! Jeg har sendt av gårde to forventningsfulle jenter på vei til flaggtoget i Bergen sammen med mannen min. Den lille ettåringen vår er syk og hjemme med mamma og storebror i dag. Vi koser oss med å se NRK-sending fra både Bergen og Selje og hele resten av landet!

  Jeg ble spesielt glad over å se en kjempefin reportasje fra Selje der Sta. Sunniva ble presentert på en veldig fin måte! Heia Selja! Hipp hurra! Gratulerer med dagen, kjære Norge!

  SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.