Google Analytics

24 januar 2020

Bli med på retreat til Iona 25. april-2. mai 2020

Iona Abbey.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

For litt over et år siden var jeg på keltisk retrett på Iona, organisert av fr. Haavar Simon Nilsen. Hvis du skynder deg, kan du få en av de siste plassene på årets retrett på Iona, 25. april - 2. mai 2020.


Å reise på retrett er å svare JA når Jesus sier "Kom med meg til et stille sted og hvil dere litt". Retrett er å gå i dybden og finne ut hva som rører seg der, i dypet av deg. Hvis du er rastløs og synes stillhet er vanskelig, betyr det at du har ekstra behov for det. Da er det et eller annet du trenger å ta tak i og finne ut av. Det er noe Gud vil deg.

Denne retretten på Iona med dominikanermunken Haavar Simon Nilsen har min varmeste anbefaling! Jeg var med forrige gang, og skulle gjerne vært med denne gang også hvis det bare hadde passet. Iona er et helt fantastisk, hellig sted!

Her kan du lese de tre bloggpostene jeg har rukket å lage fra Iona så langt:
(Iona Del 4 med mange bilder fra det gamle benediktinerklosteret er nesten klar, men er ikke publisert ennå.)

Her på St. Dominikus klosters nettside kan du lese mer om årets retrett på Iona. Skynd deg å melde deg på, det er bare tre rom ledig nå!


BISHOP'S HOUSE: Nydelig. Rett og slett. Her bodde vi i en uke. Det første som møter deg i inngangspartiet er det vakre St. Columba-kapellet (i midten).

Lykkelige pilegrimer/retrettdeltakere på Mhachair på Iona.

Dette bildet er tatt fra den lille haugen der eremitthytta til St. Columba stod. Utsikt mot øst, mot Sound of Iona. I forgrunnen til høyre står St. Martin's Cross.
Alle foto: Ragnhild H. Aadland Høen

5 kommentarer:

 1. Alle er hjertelig velkommen, retretten er både keltisk og økumenisk og åpen for alle. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sukk, skulle ønske jeg kunne vært med i år også. Håper det passer neste gang!

   Slett
 2. Å, krysser fingrene for neste gang - denne retretten er HØYT på lista over som heter "må" og ikke "ønsker" :-)

  Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Støttes fullt ut! Vil anbefale å sende en e-post til haavar.simon@gmail.com allerede nå, så vil du motta informasjon og mulighet for å melde deg på så snart påmeldingen åpner neste gang. Hadde vært kjedelig om du først fikk vite om retretten etter at den er fullbooket neste gang. Vil anbefale å begynne å spare nå. Oppholdet koster i år 9500 kr i enkeltrom. I tillegg kommer reisen fra Norge til Iona. Når du er tidlig ute kan du få rimelige flypriser, men det blir fortsatt noen tusen fordi du også må beregne en overnatting hver vei. Det er ikke mulig å komme seg fra Bergen/Oslo/Norge til Iona på én dag. Men det er vel verdt reisen!

   Slett
  2. Takk for info - veldig nyttig!

   Heidi

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.