Google Analytics

15 mars 2014

Min tro i Vårt Land - Intet mindre

Faksimile: vl.no

 

"Min tro"-intervjuet i Vårt Land i dag handler faktisk om min tro.Slik starter journalist Turid Sylte Min tro-intervjuet med meg:

Intet mindre


MIN TRO: Hun solgte boligen for å kjøpe klostertomt på Selja. Ragnhild Aadland Høen var ikke i tvil. Den største kampen har stått om Gud finnes.


Det brøt løs i 2004 den dagen på hjemvei fra et bryllup på Sunnmøre. Selv om det ble sent kvelden før, dro hun og mannen Hans til øya Selja i Nordfjord. Som redaktør for Sjømannskirkens blad hadde hun laget et nummer om pilegrimer. Klosterruinene ute i havgapet like ved Stadt hadde hun fått høre at hun måtte oppsøke.

– Den reisen ble livsforvandlende. Det var en magisk dag.

 

Du kan lese hele intervjuet (gratis) her på vl.no.

 

 
Faksimile: Vårt Land, s. 26-28, 15. mars 2014


Jeg ser forresten at desken har måttet kutte litt i teksten for å få plass. Avsnittet om "Da Gud grep inn" var egentlig slik:


Hun har hørt tidligere ateister beskrive den samme følelsen av at tilværelsen er flat, og tror hun var skremmende nær å forlate troen for godt.

– Tror du at det var Gud som grep inn, mot din egen vilje, slik du hadde bedt om?

– Ja, jeg tror oppriktig det. For jeg var helt borte. Om kvelden skrev jeg i dagboken min: ”Hele meg vet at dette er det mest virkelige av alt virkelig. Det er. Gud er. Jeg er ikke redd for å slutte å tro. Og jeg er ikke redd for å finne ut hva som er sant. For jeg er 100 prosent overbevist om at det som har grepet meg er Sannheten, og at jeg kan lete videre etter sannheten så mye jeg vil, men jeg vil alltid ende opp med Gud." Siden den dagen har jeg ikke vært redd for sannheten.

– Gud er sannheten, og den sannheten er så annerledes enn alt annet. Det er den ytterste virkelighet, virkeligere enn alt annet jeg opplever som virkelig. Denne sannheten puster og lever, ble menneske og gikk omkring på jord. Fornuften sier meg at dette kunne ikke mennesker funnet på av seg selv.

VIDEOINTERVJU: - For at jeg skal oppleve mening med livet, må jeg leve det sånn som det var ment.
Se hele intervjuet på vl.no

Videointervju om meningen med livet


Vårt Lands fotograf Bård Kristian Bøe gjorde et ekstra, lite videointervju med meg om hva som er meningen med livet. Det kan du se her på vl.no.


Hvordan ville du besvare spørsmålet "Hva er meningen med livet?" på under et halvt minutt?

Her er det jeg svarte:
"Mitt liv får mening når det inngår i den store historien. Gud har skapt meg fordi han ville at jeg skulle leve. Og for at jeg skal oppleve mening med det livet, så må jeg leve det sånn som det var ment: Du skal elske Herren din Gud av hele din sjel og hele ditt hjerte, av all din forstand og... ja, hele ditt hjerte - OG du skal elske din neste som deg selv. Og det er det som gir livet mening."

Du kan se og høre mini-intervjuet om meningen med livet her på vl.no


LES MER OM MIN TRO:


MER OM SELJA OG KLOSTERPROSJEKTET:

 • Klosterprosjektet på Selja var hovedsaken i avisen Dagen lørdag 2. november 2013. Du kan lese reportasjen gratis på dagen.no.
 • NRK P1 intervjuet meg nylig om klosterprosjektet. Det innslaget kan du lytte til her i P1s radioprogram Mellom himmel og jord
 • Også NRK P1 Sogn og Fjordane intervjuet meg nylig om klosterprosjektet, ute på Selja. Den reportasjen kan du lytte til her.
 • NRK P1 Sogn og Fjordane intervjuet også den lutherske biskopen i Bjørgvin, Halvor Nordhaug, der han erklærer at han at "både håper og ber om at dette må lykkes" og at han har troen på at klosteret kommer. Intervjuet med biskop Nordhaug kan du lytte til her.
 • NRK1 Vestlandsrevyen hadde også nylig et tv-innslag om klosterprosjektet på Selja. Det kan du se her. Først er det en liten reportasje ute fra Selja, deretter intervjues biskop Halvor Nordhaug i tv-studio.

6 kommentarer:

 1. Hei Ragnild
  Det var SÅÅ koselig å treffe deg i Oslo!!
  Jeg er så enig med deg at den individualistiske, relativistiske og postmoderne tilnærmingen til tro leder til forrvirring og splittelse.
  Så var det så nydelig det du sa om at kristen tro for deg, handler om å velge livet. Jeg vil leve. Amen
  PS! Det kommer nok til å bli et kloster på Selja
  Eivor Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Eivor Mirjam!

   Ja, enig, utrolig kjekt å møtes for første gang, og tusen, TUSEN takk for den nydelige gaven! Det var virkelig en stor, stor oppmuntring, og veldig rørende. Dessuten har du veldig god smak! Faktisk så god smak at jeg hadde nøyaktig den fra før, så nå kan du bestemme: Én av dem går til Selja og én blir her hos meg. Hvilken skal hvor?

   Beste hilsen
   Ragnhild

   Slett
 2. Nydelig intervju. Intet mindre, Har fått tilbakemeldinger fra andre også at de var dypt rørt av din fortelling. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, fru Hageman! Hyggelig å høre :)

   Slett
 3. Det var dumt at du hadde det fra før, men da kan du ha den du fikk av meg hjemme hos deg. Jeg burde kanskje gitt deg et lite reisealter i samme serie, som også er veldig fint!
  Stor klem og alt godt
  Eivor Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, nei, nei, det var slett ikke dumt, det var SUPERT, for vi trenger å få kristen kunst til Selja, og jeg har ikke råd til å kjøpe alt vi skulle hatt der :)

   (Mistenker forresten at jeg har reisealteret du nevner også, med mindre de har flere motiver. Jeg har det 8 cm høye reisealteret deres av Den hellige familie der Jesus ligger svøpt i krybben. De nonnene lager utrolig mye vakkert!)

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.