Google Analytics

22 desember 2013

Selja-klosterprosjektet på NRK P1

PÅ SELJA: 2. påskedag 2013 var jeg på visning i Tunold-gården  sammen med lille Johannes. Utpå høsten overtok vi gården sammen med to andre familier. I dag kom et fint radioinnslag om klosterprosjektet på NRK P1.
Foto: Torkjell Djupedal


I dag var jeg på NRK P1. Journalist Ove Gundersen hadde laget et vakkert innslag om den hellige øya Selja og klosterprosjektet der. 


Selja-innslaget er det første innslaget i programmet "Mellom himmel og jord" på NRK P1 (22. desember 2013) som du kan lytte til her. Da får du med deg den nydelige salmen "Upp gledjest alle" før intervjuet begynner.

Dersom du har dårlig tid kan du hoppe rett til Selja-innslaget her: http://radio.nrk.no/serie/mellom-himmel-og-jord/dmpt04005113/22-12-2013#t=4m35s

Musikken

Den vakre gregorianske musikken i innslaget synges av koret Schola Solensis. På CD-en deres "Psallat ecclesia" finner du Sunniva-sekvensen "Ecce pulcra" som ble sunget på Seljumannamesse 8. juli, minnedagen til Sankta Sunniva og følget hennes. Du får tak i Psallat ecclesia hos både iTunes, Amazon ,Wimp, Spotify og Platekompaniet.

LES OGSÅ:

Faksimile: Reportasjen i Dagen 2.11.2013


 • I P1-intervjuet snakker jeg om hellighet og hellige steder. Hvis du vil lese mer om dette, vil jeg anbefale Dagens artikkel "Hellige steder - hellig kraft?" der de har intervjuet Henrik von Achen, diakon i St. Paul menighet og fagdirektør ved Universitetet i Bergen.  
  Faksimile: "Hellige steder - hellig kraft?" i Dagen 2.11.2013

  • 4 kommentarer:

   1. Veldig fint innslag på NRK P1, nådde det like før søndagsmessa.
    Velsigna jul til deg og familien !

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Frode! Jeg var litt nervøs for hvordan resultatet skulle bli, men journalisten hadde heldigvis gjort en god jobb i prosessen med å kutte vår 44 minutters samtale ned til 13 minutter. Velsignet jul til deg og dine også!

     Slett
   2. Veldig bra intervju på NRK, godt forklart! Likte særlig den koblinga du hadde mellom Europa "som er i ferd med å komme til seg sjølv" og betydninga av klostera, hjelp til vår tids pilegrimar. Du er ein sann / Gudbenåda optimist. Ha ei god jul!

    SvarSlett
   3. Denne reportasjen ble sendt på nytt på P1 i formiddag. Kjekt å høre den igjen ett år etter :)

    SvarSlett

   Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.