Google Analytics

09 juni 2018

En bønn av St. Columba av Iona


KLOSTERET PÅ IONA: Den irske helgenen St. Columba bygget kloster på den hellige øya Iona på Skottlands vestkyst. Øya kalles også simpelthen Holy Island og er et stort pilegrimsmål.
Foto: Jan Smith/Flickr Creative Commons

"What need I fear when you are near, O King of night and day?" Bli med og be St. Columbas bønn. I dag, 9. juni, er det minnedagen for den hellige Columba av Iona.


Alone with none but you, my God
I journey on my way;
what need I fear when you are near,
O King of night and day?
More safe am I within your hand
than if a multitude did round me stand.

Amen +

Av den hellige Columba av Iona (521-597)

I august 2018 er jeg så heldig at jeg skal få dra til Iona, med bror Haavar Simon Nilsen O.P. som retrettleder. Jeg gleder meg kjempemasse! Dessverre er retretten fulltegnet, men hvis du er heldig arrangerer han det også neste år :)

Første gang publisert her på bloggen juli 2013. Oppdatert 9. juni 2018.


LES MER

Én til bønn av den hellige Columba av Iona (her på bloggen)
Les biografien om den hellige Columba av Iona på katolsk.no
Les Wikipedia-artikkelen om klosteret på Iona 

BENEDIKTINERKLOSTERET PÅ IONA: Vakkert og mektig - og et svært viktig historisk sted. Jeg gleder meg sånn til å reise til Iona!
Foto: Elizabeth Burnett/Flickr Creative Commons

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Enig :) Her finner du en til sterk og vakker bønn av den hellige Kolumba: http://stasunniva.blogspot.no/2013/07/en-til-bnn-av-den-hellige-kolumba-av.html

   Slett
 2. Om jeg ikke husker feil så har p. Arnfinn oversatt denne bønnen til norsk og den finnes inne på bloggen hans. Solveig

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Solveig!
   Takk for spennende tips. Nå har jeg søkt på både Columba og Kolumba på fr. Arnfinns blogg og har gått gjennom alle treff. Finner imidlertid ikke den bønnen du nevner. Klarer du å finne den? Hadde vært supert!
   Mvh Ragnhild

   Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.