Google Analytics

14 april 2013

Mannakorn | Guds Ord på kjøkkenet

GI OSS I DAG VÅRT DAGLIGE BRØD: Mannakorn var den maten som Gud sendte til Israelsfolket hver dag mens de var i ørkenen. Jesus sier: "Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn." (Matt 4,4)
Her er dagens mannakorn fra min krukke: "For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp." (Jer 29,11)
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

I gamle dager (i det forrige århundre) var det populært å ha små kort med bibelvers på kjøkkenet. Hver morgen trakk du et "mannakorn" ut av krukken og tok imot det som Guds ord til deg. Vel: Nå er mannakornene tilbake - vakrere enn noensinne.


Hvis du er så heldig å bo i nærheten av en kristen bokhandel har du kanskje allerede lagt merke til de nydelige mannakornene som fotograf Kari Elise Liodden har laget.

ET EKSEMPEL: "Han gir den trette kraft, og den som ikke
har krefter, gir han stor styrke". (Jes 40,29)

Bibelkortet er laget av Kari Elise Liodden ©

Fine bibelkort

Det hele begynte med at Luther Forlag gav Liodden i oppdrag å lage gaveboken "Hvil i min kjærlighet" med bibelvers hentet fra Bibelselskapets nyeste oversettelse. Ut av bokprosjektet vokste det så fram flotte bibelkort: Dåpskort, håndlagde konfirmasjonskort, bryllupskort, kort du kan bruke til alle anledninger og altså; mannakorn.

Gavetips til konfirmanten

ET EKSEMPEL TIL: "Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer;
for livet går ut fra det." (Ordsp 4,23)

Bibelkortet er laget av Kari Elise Liodden ©
Krukken med mannakorn er en perfekt gave til både konfirmasjon, bryllup, jul, jubileer, bursdager og som innflyttingsgave. Jeg kjøpte like godt fem krukker fra Lioddens hjemmeside www.bibelkort.no. De kom direkte i posten til meg, solid pakket inn - og jeg har allerede gått tom. Helt klart en gavesuksess.

Fotografiene er virkelig fine og bibelordene er viktige og trosstyrkende. Dessuten skjer det forbausende ofte at du trekker et "tilfeldig" Guds ord ut av bunken som er akkurat det du trengte å høre den dagen. Min varmeste anbefaling, altså.

For ordens skyld: Jeg kjenner ikke Kari Elise Liodden og har ikke mottatt noe fra henne for å anbefale bibelkortene hennes. Jeg simpelthen synes at det å få Guds ord inn på kjøkkenet/inn i hverdagen er så viktig at jeg vil tipse flest mulig om at mannakornene har vendt tilbake.

7 kommentarer:

 1. I love! Tusen takk for kjempetips!

  SvarSlett
 2. Anbefaler du mannakorn nummer en eller to?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg selv var tidlig ute (før hun hadde laget nr. 2-samlingen), og jeg har derfor krukken med "mannakorn nr. 1". Jeg har tenkt å etterbestille den nyeste pakken ("nr. 2"). Hvis jeg var deg hadde jeg investert i "Mannakorn nr. 1 + 2 i krukke". Du kommer ikke til å angre :)

   Slett
 3. Jeg har også kjøpt en slik krukke i gave til noen! :-) Men jeg må si at jeg til tross for vakker utforming, foretrekker de enkle mannakornene til Bibelselskapet (www.bibel.no) De er flere i pakken (4oo stk, med to av hver, sånn at man får to sett i en pakke.) Det er bra å ha litt flere bibelsteder å trekke blant. :-) Samtidig, etter å ha sett gjennom alle kortene, fant jeg ut at omtrent halvparten var fra Salmenes bok. Så Salmenes bok er noe overrepresentert, kan man si.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset! Jeg fant kortene du nevner her: http://www.bibel.no/Nettbokhandel/Bibelbruk/Menighetsmateriell/Bibelkort-bokmal

   Salmenes bok er Kirkens bønnebok (tidebønnene er rene sitater fra Salmenes bok), så det gjør ikke noe om Salmene er overrepresentert.

   Jeg tenker at de to typene mannakorn ikke erstatter hverandre, men utfyller hverandre. Kari Elise Lioddens mannakorn er helt klart mer av en gaveartikkel, mens Bibelselskapets mannakorn er fine kort til hverdagsbruk ;)

   Slett
 4. Takk for tipset! Disse skal sjekkes ut :)

  SvarSlett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.