Google Analytics

15 juli 2017

Sankta Sunniva på plass på Selja

Foto: Ragnhild Aadland Høen

Ah, føles herlig. Både Sankta Sunniva og vi har endelig kommet oss fram til Selja, "den sæle/salige øya" - øya der du virkelig blir salig.


Tusen takk til den anonyme giveren som har sørget for at den nydelige Sunniva-statuen fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider endelig har funnet veien til Selja der hun hører hjemme! En stor takk også til St. Elisabeth-søstrene på Nordstrand som hjalp oss å få fraktet Sta. Sunniva fra St. Olavs by til St. Hallvards by. Deretter har vi altså i dag kjørt henne til hennes eget kongerike: den hellige øya Selja i Nordfjord, like ved Stadt. Norges eldste, hellige sted.

Denne Sunniva-statuen er en replika i 1/3-størrelse av statuen du kan se på vestfronten av Nidarosdomen i Trondheim. Å få nettopp denne statuen fra St. Olavs by hit til Selja er en veldig fin måte å få Norges kvinnelige skytshelgen (Sunniva) og Norges mannlige skytshelgen (Olav) til å henge ekstra sammen på ❤️

2 kommentarer:

  1. Dette er jo fantastisk! Så flott at denne spesielle statua har kome til Selja, frå Nidaros ved St. Olavs grav! Så får vi håpe og be om at Sunnivastatua etter kvart får ei ramme av kloster og kapell med benediktinarar i bøn og gudstenesteliv på Selja. Velsigna vere du, Ragnhild, som ber på ein slik draum!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ber vi om, Kjell-Roger! Tusen takk for nydelig hilsen. Ja, jeg bærer på den drømmen, men enda mer føler jeg at det er drømmen som bærer meg.

      Slett

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.