Google Analytics

søndag 12. mai 2019

Fra NHO til Norges Korforbund

Første dag i ny jobb i Norges Korforbund.
Foto: Åsmund Mæhle

Livet mitt så langt har ofte vært en "steg for steg"-vandring der jeg ikke vet hvor veien går videre, og må vente i tillit, tålmodighet og nysgjerrighet på hva neste skritt er.


Så også denne gang. I august 2017 startet jeg som digital kommunikasjonsrådgiver i Næringlivets Hovedorganisasjon (NHO) i et vikariat som senere ble forlenget med prosjektmidler i ytterligere et år. Prosjekter tar imidlertid slutt, og etter en spennende og lærerik tid starter jeg nå i et engasjement som kommunikasjonsrådgiver i Norges Korforbund.

NHO bestilte "en digital revolusjon" da jeg begynte, og det fikk de. Noe av det aller gøyeste og mest inspirerende med å jobbe i NHO, var samarbeidet med Kristin Skogen Lund.

Bakgrunnsbilde
Kjekk dag på jobben. Et glimt fra Kommunikasjonsforeningens frokostmøte "Hvem styrer sjefenes konti i sosiale medier?" der jeg deltok i panelet.
Foto: Mats Lillesund, juni 2018
Bildet kan inneholde: Ragnhild Helena Aadland Høen og Casper Lehland, personer smiler, utendørs og nærbilde
#teamsuperstjernene: Her er en annen grunn til at jeg hadde det gøy på jobb i NHO: Casper Lehland. Dyktige, engasjerte kollegaer med godt humør er oppskriften på et godt liv på jobb. Casper og jeg hadde hovedansvaret for NHOs og NHO-sjefens aktivitet i sosiale medier i prosjektperioden. I dag jobber Casper som kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe. Her er vi på taket av Næringslivets Hus, med utsikt over Frognerparken.


Nå gleder jeg meg til å være med på å gi korbevegelsen og korsangen en sterkere stemme i Norge! 


Stillingen i Korforbundet er nyopprettet, og jeg kommer til å jobbe bredt med både intern og ekstern kommunikasjon, i tillegg til å bidra i politiske prosesser. Jeg har ikke vært i Korforbundet i mange dagene, men kan allerede nå si at det er direkte magisk å administrere en Facebook-side som er kjemisk fri for nett-troll.

Skuespiller Marianne Meløy har helt rett: "Å synge i kor er det motsatte av å være et nett-troll." 🎵🎶 Trolling og korsang er to veldig forskjellige måter å bruke stemmen sin på.


Bildet fra første dag i ny jobb (øverst her) delte jeg på Facebook da jeg startet i jobben. Den alltid oppmerksomme Geir Toskedal i KrFs stortingsgruppe skrev: "Bildet kan tyde på en G7, da gleder vi oss til å følge kommende «utspill». Hjertelig til lykke!"
Det jeg spilte, var «Ja, vi elsker» fra min mors gamle noter. 
Det starter ganske riktig med G i både høyre og venstre hånd før det utarter med noen mektige oktavgrep i bassen. Hurra for Norge - og for Norges Korforbund!

Og ellers

Og ellers? Ellers er jeg fortsatt med i styret i Menneskeverd og i fylkesstyret i Oslo KrF. Dessuten er jeg med i styret og fagrådet i Skaperkraft. Jeg fortsetter selvsagt med bloggen, og med andaktene i Vårt Land. Jeg holder foredrag og taler der jeg blir invitert, og jeg skal ha morgenandaktene i NRK 8.-11. juli i sommer. Det her blir fint!


:/: Der du går skal din veg, åpnes for deg, steg for steg, steg for steg :/:
:/: Vi vil følge din veg, lær oss å gå, steg for steg, steg for steg :/:

"Herre, vis meg veien, og gjør meg villig til å gå den!" 


Den hellige Birgitta av VadstenaEt bønneemne post scriptum: Venneforening for nye Selja kloster 

Før sommeren håper vi å få etablert en venneforening for nye Selja kloster. Det skal være en forening for alle som vil være med på å gjøre sitt for at benediktinermunkene vender tilbake til Selja.

Alle kan bidra slik de vil, og slik Gud kaller dem: Gjennom bønn, arbeid, økonomiske bidrag - hva det måtte være. Jeg håper du vil være med og be for denne etableringen - både etableringen av venneforeningen og for klosteretableringen. I vår familie ber vi for klosteretableringen hver kveld, sånn rundt klokka 20.30.

"Ora et labora!" Be og arbeid!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny jobb! Den CV-en din må etterkvart innehalde utruleg mykje interessant. :)
  Spennande med venneforeining for Selja! Dette vil vi følgje med på!
  Alt godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg er takknemlig for all den spennende erfaringen jeg har fått. Det gir trygghet å ha fått en så bred kompetanse. Som Erik Bye sier det: "Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre! Dagen i dag, den kan bli vår beste dag." Den jobben som gjorde meg aller lykkeligst, var kommunikasjonsrådgiverjobben for KrF på Stortinget. Der gikk liksom alle de tre spesialfeltene mine opp i en høyere enhet: Kommunikasjon, kristendomskompetansen og samfunnsengasjementet mitt. Jeg har gjort mye forskjellig, men har ett ufravikelig krav: Jeg MÅ jobbe med meningsfulle ting.

   Tusen takk for at dere heier på klostervenneforeningen! Vi trenger forbønn der!

   Slett
  2. Gratulerer med ny jobb! Kjenner til noen av kollegene dine - flotte, inkluderende mennesker, du kommer til å trives!

   Heidi

   Slett
  3. Takk for gratulasjon, Heidi! Etter en måned i Norges Korforbund kan jeg slå fast at jeg trives veldig godt med mine særdeles hyggelige, nye kollegaer :)

   Slett