Google Analytics

onsdag 30. april 2014

Poetica: Når et barn er født

NYFØDT: Våken Maria Aadland Høen, én dag gammel, født 24. april 2014.
Med et eneste blikk beviser hun at Gud er til.
Foto: Ragnhild H. Aadland Høen


Det skjer et under i verden hver gang et barn blir til.


Eller som poeten André Bjerke formulerer det:

Det største mysteriet er ikke mer enn det,
at en ørliten kropp er våknet til jorden.
Den nyfødte ser.
To luker i himmelen går opp.

Selv fem-trinns raketter og kjernefysikk
blir puslingers puslespill,
når det nyfødte barnet med et eneste blikk
beviser at Gud er til.

- André Bjerke -

11 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke til deg og dine,Ragnhild. For et vakert Guds barn dere har fått.
  Mvh Rita

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Rita. Vi synes hun er veldig skjønn vi også :)

   Slett
 2. Åh, så fin ho er! God og rund i kinna sine og fin i fargen. Fargen på strikkalua er veldig kledelig til henne. Gratulerer, gratulerer til dykk alle med den sjuande medlemmen av familien! Eg er sjølv så heldig at eg har fire sysken.
  Alltid veldig godt å sjå / få melding om at alt er vel med mor og barn når ein veit at nokon ventar seg. No har eg, og sikkert mange med meg, skjekka bloggen fleire gonger dagleg i håp om at det skal ligge ei triveleg melding der om at forløysinga har skjedd. Då vart eg so glad når den etterlengta meldinga dukka opp!
  Følgjer deg på bloggen skjønnar du, og får mykje igjen for det. Eg har helst på deg ein gong, på Selja, men tykkjer at eg treffer deg ofte her på bloggen, ettersom du treff meg med det du skriv og tek opp.
  Til lykke som fembarnsmor, Ragnhild!

  Mvh Marit Isene

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Marit! Takk for sist på Selja - og tusen takk for gratulasjon og hyggelig hilsen! Selv er jeg eldst av fire. Jeg syntes alltid det var litt for få, og ønsket at vi var fem sånn som søskenbarna mine på Aadland på Stord (eller seks sånn som faren min og søsknene hans - jeg kjenner ingen som har et så sterkt søskensamhold som den søskenflokken).

   Mvh Ragnhild

   Slett
 3. Gratulerer så mye med jenta! Håper dere har det bra alle sammen, og koser dere masse med det nye tilskuddet til familien.
  Jeg har sjekket bloggen flere ganger i det siste jeg også, og ventet på gladnyheten. Jeg er ofte innom og leser etter at jeg oppdaget den for et halvår siden, men er dessverre ikke så flink til å kommentere. Men du treffe meg også ofte med det du skriver, og sår mange "tankefrø" hos meg, selv om jeg ikke er katolikk eller kristen. Men jeg søker og banker på, så hvem vet hva som skjer... :)
  /Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lucia

   Vi koser oss masse med veslejenta vår, hele familien er totalt betatt av henne. Tusen takk for gratulasjonen og hyggelig hilsen. Veldig glad for å ha deg her på bloggen :)

   Veldig mye spennende begynner å skje når du søker og banker på. Da settes Himmelens mektigste krefter i bevegelse. Jesus sa selv: "Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for." (Matteus 7,7-8)

   Må den hellige Lucia gi deg lys på veien :)

   Beste hilsen
   Ragnhild

   Slett
 4. Ei nydelig lita tulle, gratulerer så mykje.
  Marieklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Marie. Vi også synes at hun er en aldeles nydelig liten tulle :)

   Slett
 5. Sååå HERLIG! Min jente heter også Maria. Gratulerer så mye.
  Ønsker det alt godt

  Eivor Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Eivor Mirjam! Det går litt i hundre her nå, men jeg får da oppdatert bloggen i rykk og napp. Godt å få bruke hodet litt her innimellom, jeg trenger den balansen :)

   Slett
 6. Ønsker dere alt godt!

  Eivor M

  SvarSlett