Google Analytics

torsdag 3. oktober 2013

Erna Solberg: - Abort er et spørsmål om liv og død

LIV OG DØD: Abortspørsmålet "dreier seg om liv og død", sa Erna Solberg i går. Se hele innslaget på Aftenposten.no.
Faksimile: Aftenposten.no

Det er ikke ofte du hører en politiker si at abortspørsmålet ikke kan reduseres til et kvinnespørsmål. Det er heller ikke ofte en kommende statsminister presiserer at abort "dreier seg om liv og død"


Derfor: Få med deg hva Erna Solberg sa til pressen i går da hun uttalte seg om legers rett til reservere seg mot å henvise kvinner til abort.

Irettesetter journalisten

Under her har jeg skrevet ned journalistens spørsmål og Erna Solbergs svar, ord for ord. Uthevinger i kursiv er de ordene som Solberg selv la trykk på mens hun snakket. Uthevinger i fet skrift er mine egne.

Jeg vil varmt anbefale deg å samtidig høre og se Solbergs svar. Da kan du selv se reaksjonen hennes, og får med deg hvordan hun litt morskt og indignert nærmest irettesetter journalisten som stilte spørsmålet.

Klikk her for å se hele innslaget på Aftenpostens webtv - det tar bare ett og halvt minutt å se alt.

Ord for ord

NTBs journalist spør: "Den avtalen dere gjorde med Kristelig Folkeparti om å reservere seg mot abort er det mange som reagerer på, også i ditt eget parti, Solberg. Hvordan... kan du si noe som kan berolige dem, at dette ikke vil være et tilbakeskritt i kvinnesaken?"

Erna Solberg svarer: "Jeg må si at å redusere abortspørsmålet, eller spørsmålet om leger kan få lov å reservere seg og gi beskjed videre, til et kvinnespørsmål, det synes jeg blir litt lite faktisk i den store sammenhengen. Dette er et stort, etisk, moralsk spørsmål som hvert enkelt menneske, både mann og kvinne som er gjennom den situasjonen, faktisk tenker dyptpløyende på.
Noe av det som jeg har reagert på i debatten rundt disse temaene, er at det gjøres om til den type spørsmål. Det dreier seg om liv og død, det dreier seg om store etiske spørsmål, og det dreier seg om moralske spørsmål for de legene. Vi har laget et kompromiss hvor faktisk det er Legeforeningens etiske veiledning som vil være veldig viktig i forhold til hvordan den modellen skal løses for reservasjonsrett. For vi er samtidig opptatt av at de kvinnene, eller de familiene, som trenger hjelp, fordi de vil søke om abort, skal alltid ha en mulighet til å gjøre det, og det skal vi finne praktiske, gode løsninger på. Men jeg synes det blir litt spesielt å gjøre dette om til et spørsmål om kvinner, eller bare likestilling. Dette er et ganske stort, etisk, moralsk spørsmål."

Revolusjonerende ord

Det åpenbare faktumet at abort er et spørsmål om liv og død har blitt undertrykt i det politisk korrekte Norge i flere tiår. Når nå en mainstream Høyre-politiker - til og med partilederen, til og med vår kommende statsminister! - har guts nok til å konfrontere Norge med sannheten om at abort "et stort etisk spørsmål" som "dreier seg om liv og død", da er det ingenting mindre enn revolusjonerende. Det er håp for Norge, hurra!


LES OGSÅ ANDRE SAKER OM ABORT HER PÅ BLOGGEN:

1 kommentar:

  1. Når vår kommende statsminister har et så reflektert svar på et betent emne som abortspørsmålet er, er det så absolutt håp!

    SvarSlett