Google Analytics

lørdag 10. juni 2017

Ettertanke | Når mitt kjøtt er tæret bort

AV JORDEN SKAL DU IGJEN OPPSTÅ: I en enkel furukiste dekket med markblomster og en bukett forglemmegei ble fr. Arnfinn Haram O.P. begravet. I dag, 10. juni 2017, er det nøyaktig fem år siden han døde. Les minneordet mitt om ham her.
(Foto: Ragnhild H. Aadland Høen)

 

Vi mennesker er så skjøre. Så lett forgjengelige. Allerede kort tid etter dødsøyeblikket begynner prosessene som bryter ned kroppen. Av jord er vi kommet, og til jord blir vi igjen. 


Men historien om oss stopper ikke der, takk Gud. Den Hellige Skrift er full av bibelvers som gjør at vi kan møte døden med en trassig bekjennelse om at vi tror på ”legemets oppstandelse og det evige liv”. Bare hør:
Men jeg vet at min gjenløser lever;
og som den siste skal han stå fram på jorden.
Når det ikke er noe igjen av min hud,
og mitt kjøtt er tæret bort,
da skal jeg skue Gud.
Jeg skal se ham med egne øyne, jeg selv og ikke en fremmed.
Å, jeg fortæres av lengsel!” (Job 19,25-27)
Har du en versjon av Händels Messias tilgjengelig? Finn det første sporet i del tre, eller gå inn på YouTube og finn 'I know that my redeemer liveth, Parcells'.

Bli stille. Lytt. Jeg lover deg: Har du ikke fått legemets oppstandelse inn i troen og under huden før, så gjør du det da. 


Når alt arrangement bare forsvinner og solisten for andre gang synger ”and He shall stand” (”og Han skal stå”)da er det som om hele verden forsvinner og bare Jesus står igjen. Omtrent som når du dør.


Händels arie går rett fra Jobs bok til 1. Kor 15,20. Litt senere fortsetter Händel:
”For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. [...] Og når dette forgjengelige er kledd i uforgjengelighet og dette dødelige er kledd i udødelighet, da oppfylles det som står skrevet: Døden er oppslukt, seieren vunnet. Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier?(1. Kor 15,52 ff)

BØNN
Jesus, du som er livets og dødens hersker, jeg stoler på deg.
Far, I dine hender overgir jeg min ånd.

Første gang publisert i avisen Vårt Land 14.05.2011 da Job 19,21–27 var dagens bibeltekst

MESSIAS FRELSEREN: Lytt til ”I know that my redeemer liveth" av G.F. Händel, fremført av Elizabeth Parcells. Dersom videovinduet over her ikke åpner seg, kan du gå rett til arien på You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=eEnws5brUcI


Denne posten ble opprinnelig publisert i juni 2013, med reklame for minnevandringen noen dager senere (slik kommentarene under her viser). Bloggposten med tekst og bilder fra minnevandringen kan du lese her.

5 kommentarer:

 1. Bare en ting å si FANTASTISK!!

  SvarSlett
 2. Nydeleg musikk. Har vore så heldig å få vere med å framført Handels Messias, det er sterk i ord og tonar.

  Sterkt er det også å lese at det skal vere minnevandring for Arnfinn Haram. Eg vert med i tankane den dagen, på vandringa.

  Mvh Marie/MT

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den musikken er virkelig helt nydelig, Marie. Så heldig du er som har fått være med på å fremføre den!

   Vi er nok mange som blir med på vandringen i tankene på mandag...

   Mvh Ragnhild

   Slett
 3. Skal du være med på minnevandringa Ragnhild? Det hadde vært så hyggelig å møte deg!

  Eivor Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eivor Mirjam!

   Jeg har veldig lyst til å være med på fr. Arnfinn Harams minnevandring - og det hadde vært veldig å møte deg! Imidlertid klarer jeg ikke å få tatt turen fra Bergen til Oslo på mandag dessverre. Vi får treffes ved en annen anledning! Heldige du som får være med på mandag!

   Mvh Ragnhild

   Slett